رفتار با فرزند ناتنی شاید در نگاه اول برایتان آسان بیاید، اما با وارد شدن به یک خانواده و ازدواج با کسی که از قبل صاحب بچه است، تجربهای است که برای موفقیت در آن باید بااحتیاط رفتار کرد. هنگام وارد شدن به چنین خانوادههایی، اهمیت فرد سوم، یعنی بچه نیز در تصمیمگیری بسیار زیاد است. در این شرایط زن و مرد، هر دو نقشهایی تازه را بر عهده میگیرند. درنتیجه بیتجربگی یا نداشتن آگاهی از شرایط خاص رابطه با فرزندان ناتنی میتواند تأثیرات سوء زیادی روی زندگی مشترکتان داشته باشد. ازجمله روشهای مناسب برای بهبود ارتباط خود با فرزندان ناتنی میتوان به داشتن دورهمیهای دونفره با کودک و رعایت برخی از اصول رفتاری اشاره کرد. لازم به ذکر است که افزایش ظرفیت تحمل و صبر در تعاملات با کودک نیز بسیار ضروری است. پیشنهاد میشود از خدمات مشاوره خانواده نیز استفاده کنید.
منبع : رفتار با فرزند ناتنی
رفتار با فرزند ناتنی
در گذشته اغلب وقتی از فرزند و والد ناتنی سخن به میان میآمد، شرایط و تعاملات سخت و حتی آسیبرسانی نسبت به بچه در نظر گرفته میشد؛ اما امروزه وضعیت نسبت به قبل تغییرات زیادی داشته است. فرهنگسازیهای گسترده، افزایش آگاهی و اطلاعات والدین و تمایل خود والدین برای داشتن یک خانواده سالم از دلایل این تغییرات به شمار میآیند.
در حال حاضر، افرادی که با فرزندان ناتنی خود زندگی میکنند، سعی میکنند رفتارهایی منطقی و اصولی با کودک داشته باشند؛ اما گاهی مسائل و مشکلاتی در زندگی خانوادگی رخ میدهد که باعث افزایش تنش میان اعضا، بهخصوص میان والد و فرزند ناتنی میگردد. لذا افزایش آگاهی و مهارت برای مقابله با این شرایط و بهبود اوضاع، امری ضروری است. برای اطلاع بیشتر درباره شرایط خانواده ترکیبی کلیک کنید.
روشهای مناسب رفتار با فرزند ناتنی
ایجاد تعامل مثبت با فرزند ناتنی
همه انسانها تمایل به برقراری ارتباط با یکدیگر دارند. این موضوع در رابطه با فرزند ناتنی شما نیز صدق میکند. بااینحال لازم است شما اولین شخصی باشید که برای این ارتباط پیشقدم میشود. تنها کافی است با او شروع به یک گفتگوی ساده کنید و در مورد اینکه روزش را چگونه میگذراند یا اینکه چه تفریحاتی دارد سؤال کنید. لازم است این جلسه را مدیریت کنید تا به یک جلسه بازجویی تبدیل نشده و جو مثبت و دوستانه در آن حفظ شود. حتی میتوانید به دنبال پیدا کردن نقاط مشترکی در بین سلیقه و تفریحاتتان باشید. پیشنهاد میشود مقاله ملاک های خانواده سالم را بخوانید.
با فرزند ناتنی مثل فرزند خود رفتار کنید
فرزندان ناتنی نسبت به رفتارهای شما حساستر از سایرین برخورد میکنند. ازاینرو ممکن است برخوردهایی ساده و بیغرض از جانب شما باعث ناراحتی عمیق او شود. احساس طرد شدن و مورد کمتوجهی قرار گرفتن اغلب در این کودکان شایع است. این احساسات میتواند با رفتارهایی همچون قهر، بیمحلی، لجبازی، غذا نخوردن، دعوا و بحثهای پرتکرار همراه شود. در این شرایط، مهمترین کار این است که با او مانند فرزند خودتان رفتار کنید و تبعیضی قائل نشوید. البته در این مورد باید به شخصیت منحصربهفرد هر کودک و سبک فرزندپروری مناسب برای هر یک نیز توجه شود.
به امور درسی او توجه کنید
اکثر کودکان اهمیت دادن دیگران به وضعیت تحصیلیشان را نشانه موردتوجه واقعشدن خود میدانند. این موضوع در مورد فرزند نانتی حتی اهمیت بیشتری پیدا میکند. اگر او حس کند که درس خواندنش برای کسی اهمیت ندارد، ممکن است احساس طرد و حقارت کند. حتی گاهی احتمال دارد با رفتارهایی مثل نرفتن به مدرسه، دعوا با همکلاسیها، درس نخواندنهای عمدی و فرار از مدرسه، سعی کند نگاهها را بهسوی خود برگرداند؛ بنابراین، برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی بهتر است وضعیت درسی او را همانند دیگر فرزندان خود پیگیری و کنترل کرده و حامی او باشید.
امن کردن خانه برای گفتوگوهای مسالمتآمیز
باید بدانید والد بودن دلیل نمیشود که تنها سخنگو و تصمیمگیرنده خانه شما باشید. بهجای تصمیمگیریهای قاطعانه و دیکتاتور مآبانه، نظر سایر اعضای خانواده، بهخصوص فرزند ناتنی خود را نیز در مورد مسائل پیشآمده بپرسید. چنین تعاملات و تصمیمگیریهای گروهی، باعث کاهش تنشها، ایجاد جو مثبت و افزایش تعامل و همکاری بین اعضای خانواده میگردد.
افزایش ظرفیت تحمل و صبر
فرزند ناتنی شما بهواسطه تغییراتی که در خانواده و روابط والدینش داشته، ازنظر روانی حساستر و شکنندهتر از سایر کودکان است. او برای اینکه بتواند شخص جدیدی را در خانواده خود بپذیرد، نیاز به زمان دارد. در طول این دوران، بروز رفتارهایی هیجانی و گاهی پرخاشگرانه از جانب او نیز ممکن است به چشم بخورد. رفتارهایی از قبیل دعوا، پرخاشگری، قبول نکردن هدیههای عضو جدید و بیان جملاتی همچون «تو خانواده من نیستی» «تو حق نداری در مورد من نظر بدی» و… . لازم است در این شرایط، والدین با صبر و آرامش با فرزند رفتار کنند. بهمرور کودک با دیدن رفتارهای محبتآمیز و صبورانه، خانواده و شرایط جدید خودش را پذیرفته و خود را سازگار میکند.
نکته مهم در این مورد آن است که میزان زمانی که هر فرد نیاز دارد با دیگری متفاوت است. لازم است به نکاتی از قبیل شخصیت فرزند، میزان صمیمت او با اعضای خانواده قبلی خود، تجارب ناشی از زندگی و خانواده قبلی و… توجه شود. گاهی برخی از تجارب قبلی کودک بهقدری برای او پرتنش بودهاند که ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی روانی در وی شده باشد. در چنین شرایطی مراجعه به مراکز مشاوره و روانشناسی و بهرهمندی از راهنماییهای افراد متخصص بسیار ضروری است.
نکات نهایی مربوط به برقراری ارتباط مؤثر با فرزند ناتنی
- افزایش مهارت کنترل خشم و احساسات
- افزایش آگاهی در مورد سبکهای فرزندپروری
- آموختن روشهای مناسب و اصولی تربیتی
- دلخور نکردن فرزند ناتنی با بیاعتنایی نسبت به او
اگر تصمیم به ازدواج با فردی دارید که از ازدواج قبلیش فرزندی دارد، حتما به مقاله های زیر نیز سر بزنید.
ازدواج با مرد بچه دار
ازدواج با زن بچه دار
برای دریافت مشاوره در زمینه خانواده و والدین میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره خانواده تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
آخرین تحقیقات علمی روانشناسی
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
:: برچسبها:
رفتار با فرزند ناتنی ,
:: بازدید از این مطلب : 246
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0